Andersson VCH 3.0: Recension och analys

Andersson VCH 3.0 sladdlös dammsugare

Andersson VCH 3.0 Recension och Analys

Andersson VCH 3.0 är en trådlös skaftdammsugare i det lägre prissegmentet. Den kan vara ett bra alternativ om du inte vill betala de summor som exempelvis Dysons eller Samsungs motsvarigheter kostar. Men innebär den lägre prislappen att du får sämre funktion? Det ska vi titta på i denna recension av Andersson VCH 3.0.

Vilken är den Bästa Skaftdammsugaren under 2.000kr?

Läs vår jämförelse mellan Andersson VCH 3.0 och Iiglo VCHM2 där vi går igenom vilken skaftdammsugare som är det bästa budgetvalet!

Hur lång batteritid har Andersson VCH 3.0?

Andersson VCH 3.0 har en batteritid på 40 minuter vid lägsta effekt och 8 minuter på maxeffekt. Batteriet är laddningsbart och det tar fyra timmar att ladda upp batteriet. Förutsatt att du klarar dig på lägsta effekt när du städar så ska det inte vara några problem att städa ett hus på en laddning. Men då den maximala sugeffekten endast är 90W så kommer de flesta behöva använda mitten- eller maxläget när de städar med en Andersson VCH 3.0, vilket kan skapa problem att hinna med hela städningen på en laddning.

Vilka tillbehör medföljer Andersson VCH 3.0?

När du köper en Andersson VCH 3.0 medföljer, utöver standardmunstycket, ett fogmunstycke, säng-/soffmunstycke samt ett 2-i-1-munstycke. Dessutom får du även med ett batteri samt en laddningsstation med väggfäste.

Fördelar med Andersson VCH 3.0

 

    • Påslös design och enkel tömning med endast en knapptryckning

    • Tre olika lägen för sugkraft vilket möjliggör en förlängd och anpassad batteritid utefter ditt behov.

    • 180-grader swivelstyrning upp och ner samt i sidleds vilket gör det enkelt att komma åt i trånga utrymmen.

    • Går att använda både med och utan skaft.

    • Enkel tömning och tvättbart filter.

    • LED-belysning på dammsugarmunstycket som lyser upp golvområdet framför dammsugaren vilket gör det enkelt att se eventuellt damm, grus eller annan smuts på golvet.

Nackdelar med Andersson VCH 3.0

 

    • Väger 3,7kg vilket är drygt ett kilogram tyngre än de flesta andra skaftdammsugare på marknaden.

    • 6,5dl kapacitet i behållaren, vilket kan vara lite i det lägsta lagret. Har ett stort hus och pälsdjur i hemmet finns risk att du inte klarar en full städning utan att behöva tömma behållaren.

    • Kort batteritid: Endast 25 minuter på mellanläget och 8 minuter på maxeffekt gör att du behöver vara effektiv om du ska hinna städa hela hemmet på en laddning.

    • Hög ljudvolym. På maxläget uppnår ljudvolymen hela 81dB.

Slutsats

Andersson VCH 3.0 är ett bra budgetalternativ till dyrare modeller från leverantörer som Dyson och Samsung men du får räkna med att du inte får ut samma sugkraft och batteritid när du väljer Andersson VCH 3.0. Vi anser dock att Eufy HomeVac S11 Reach är ett ännu bättre budgetalternativ.

Sett till prislappen på omkring 1.390 kronor så får du dock en fullt godkänd skaftdammsugare med flera bra funktioner. Kan du acceptera lite tyngre vikt och något kortare batteritid än de betydligt dyrare toppmodellerna så är Andersson VCH 3.0 ett fullgott alternativ där du får en skaftdammsugare som kan användas både med och utan skaft. Med sin 180 graders swivelstyrning och LED-belysning är den dessutom bra på att komma åt damm även på i de lite trängre utrymmena av ditt hem.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

För att ge en mer personlig användarupplevelse använder vi cookies för att lagra och/eller få åtkomst till enhetsinformation. Genom att klicka på ”Acceptera” godkänner du användningen av dessa tekniker. De gör det möjligt för oss att behandla icke-känslig information som IP-adress, unikt ID och surfdata för att kunna visa personligt anpassade annonser och innehåll, mäta annonser och innehåll, få målgruppsinsikter och utveckla och förbättra våra produkter.